Informatie voor nieuwe bewoners

Nieuwe eigenaar? Gefeliciteerd en welkom!

Deze website heeft een afgeschermd gedeelte met veel informatie over het pand en de VVE. Leuk om medebewoners te leren kennen, op de hoogte te blijven van VVE-zaken, maar ook nuttig als je bijvoorbeeld wilt gaan verbouwen; alle aspecten van het pand staan er uitvoerig beschreven.

Een aantal aandachtspunten alvast:

 • Kondig verbouwingsplannen van tevoren aan bij de VVE.
  Het pand is destijds niet gebouwd met in het achterhoofd dat het ooit zelfstandige appartementen zouden worden, en heeft daardoor een aantal eigenaardigheden. De VVE buigt zich graag over je plannen om te kijken of het consequenties heeft voor algemene voorzieningen en kan je van nuttige informatie voorzien. Daarnaast is het prettig voor medebewoners om te weten op welke dagen er overlast te verwachten valt, met name voor mensen in nachtdiensten, thuiswerkers, studerenden, etc.
 • Werkzaamheden
  Bouwwerkzaamheden mogen op weekdagen tussen 8:00 en 22:00 plaatsvinden. In het weekend niet voor 10:00 ’s ochtends.
 • Beperk de overlast
  Hou herrie zoveel mogelijk binnenshuis: sluit je ramen en deuren. Jij kan gehoorbescherming dragen wanneer je tegels slijpt, wij niet. Bevuil de gangen niet met cement, verf, etc. Stal niet wekenlang bouwmateriaal voor je deur en voer puin snel af. De algemene containers in de tuin zijn daar nadrukkelijk niet voor bedoeld.
 • Goed gereedschap, half werk
  Standaard boormachines zijn niet goed opgewassen tegen de harde betonnen draagmuren van het pand. Nee, ook je dure Black&Decker klopboormachine niet. Uiteindelijk kom je er wel een keer doorheen, maar het kost 15 minuten per gat. Als je veel gaat verbouwen, doe je jezelf en je nieuwe buren een plezier door een professionele boorhamer te lenen, kopen of huren (€18 per dag bij Boels bijvoorbeeld).
 • Centrale verwarming / ventilatiesysteem
  Dit betreffen algemene, en daardoor gedeelde systemen van het pand. Aanpassingen daaraan mogen alleen in overleg met de VVE. Het is niet toegestaan een actieve afzuigkap op het ventilatiesysteem aan te sluiten. Een motorloze kap kan wel.
 • Water / afsluiters
  Niet ieder appartement beschikt over een eigen afsluiter voor het water. En daarnaast zijn deze vaak gedeeld met buur-appartementen. Controleer goed of het water daadwerkelijk is afgesloten voordat je kranen e.d. gaat afkoppelen! Dit lijkt een voor de hand liggende opmerking, maar het is de afgelopen jaren herhaaldelijk voorgekomen dat het hele pand afgesloten diende te worden omdat iemand’s badkamer of keuken onderliep.
 • Hout/tegel/laminaatvloeren
  Harde vloeren zijn alleen toegestaan mits er gebruik gemaakt wordt van een goed isolerende ondervloer. Deze dient minstens 10dB te isoleren.
 • Schoenmaker, leest
  Zaken als water en elektra kan je in principe zelf aanleggen. Bedenk echter wel; indien een lekkage of kortsluiting schade veroorzaakt bij jou -of erger, je buren- en het is niet vakkundig aangelegd, dat een verzekering kan besluiten om niet uit te keren, terwijl je natuurlijk wel aansprakelijk blijft.

In het bewonersgedeelte van de site vind je veel meer informatie en kan je communiceren met buren. Stuur een mail naar [email protected] en je ontvangt zo snel mogelijk een inlogaccount!